063 049 00 55
м. Богуслав, вул. Польова 42з 11:00 до 21:00

Prosecco

Фильтр
Borgo Sole Prosecco DOC Brut біле сухе 11% 0.75л
Італія
В наявності
340 грн
Borgo Sole Prosecco DOC Extra Dry біле сухе 11% 0.75л
Італія
В наявності
340 грн
Хіт продажу
Cinzano Prosecco біле сухе 0.75л 11%
Італія
В наявності
339 грн
від 2-х пляшок -10%
Ігристе вино Barocco Prosecco біле Extra Dry 11% 0.75л
1
Італія
В наявності
360 грн
від 2-х пляшок -10%
Barocco Prosecco рожеве брют 11% 0.75л
Італія
В наявності
360 грн
від 2-х пляшок -10%
Акція
Ігристе вино Marengo Prosecco біле сухе 10.5% 0,75л
Італія
В наявності
360 грн299 грн
Corte Delle Calli Prosecco Spumante Treviso біле сухе 11% 0.75л
Італія
Немає в наявності

Prosecco відгуки

Ігристе вино Barocco Prosecco біле Extra Dry 11% 0.75л
Класне просекко, швидко закінчується)
Вікторія, 03.05.2024
Вам вже виповнилось 18 років?

Prosecco - це популярний італійський ігристий винний напій, який має світлий, свіжий і часто фруктовий смак, виробляється в основному в регіоні Венето на північному сході Італії, особливо в провінціях Тревізо, Венеція, Віченца, Падуя та Беллуно, а також частково у Фріулі. Венеція Джулія. Серцем виробництва Просекко вважається зона Вальдобб'ядене, де умови особливо сприятливі для винограду, з якого вино роблять.

Процес виробництва Prosecco

  • Виноград: Основою для Prosecco служить виноград сорту Глер (раніше відомий як Prosecco), який становить не менше 85% складу вина. Допускається додавання до 15% інших сортів винограду, таких як Вердіццо, Б'янкетта Тревігіана, Перера та Шардоне.
  • Збирання врожаю та ферментація: Виноград збирають вручну або механічно та акуратно переробляють, щоб уникнути небажаної мацерації. Первинна ферментація відбувається у сталевих резервуарах при контрольованій температурі для збереження аромату.
  • Вторинна ферментація: Для надання Prosecco його характерної ігристої якості використовують метод Шарма (або замкнутого бака), при якому вторинна ферментація відбувається у великих сталевих баках під тиском, що дозволяє зберегти натуральні аромати вина та забезпечити дрібніші бульбашки.
  • Фільтрація та розлив: Після завершення вторинної ферментації вино фільтрується та розливається під тиском у пляшки, щоб зберегти його свіжість та шипіння.

Класифікація Prosecco

  • Prosecco DOC: Виробляється у широкій зоні, що охоплює частини Венето та Фріулі.
  • Prosecco Conegliano Valdobbiadene Superiore DOCG: Вище за якістю, проводиться тільки в зоні між містами Конельяно та Вальдобб'яден. Цей регіон відомий більш складними та концентрованими винами.
  • Asolo Prosecco Superiore DOCG: Відомий також як Colli Asolani, виробляється навколо міста Азоло.

Стилі Prosecco

  • Spumante: Найпопулярніший стиль, повністю шипучий.
  • Frizzante: Легко шипучий, часто з меншим тиском у пляшці.
  • Tranquillo: Нешипучий, рідкісний стиль майже не зустрічається за межами Італії.

Просекко часто асоціюється з радісними подіями та урочистостями. Це вино легко пити завдяки своєму свіжому, легкому смаку з нотами зеленого яблука, груші, меду та іноді квітковими або мінеральними відтінками. Prosecco є відмінним вибором для аперитиву або у поєднанні з легкими закусками, морепродуктами та салатами. Також він широко використовується в коктейлях, найбільш відомий з яких Белліні, де Prosecco змішується з персиковим пюре.