063 049 00 55
м. Богуслав, вул. Польова 42з 11:00 до 21:00

Ром

Фильтр
Ром Sailor Jerry Spiced 0.7л 40%
1
Віргінські остр.
В наявності
599 грн
Ром Angostura 5 років 0.7л 40%
Тринідад і Тобаго
В наявності
689 грн
Ром Angostura 7 років 0.7л 40%
Тринідад і Тобаго
В наявності
849 грн
Ром Angostura Tamboo Spiced 0.7л 40%
Тринідад і Тобаго
В наявності
759 грн
Ром Cuerpo Gold Rum 0.7л 37.5%
Франція
В наявності
389 грн
Ром Brugal Anejo 0.7л 38%
Домінікан. респ
В наявності
720 грн
Ром Brugal Blanco Supremo 0.7л 40%
Домінікан. респ
В наявності
640 грн
Ромовий напій Captain Morgan Spiced Gold 0.7л 35%
Карибські остр.
В наявності
409 грн
Ром The Colonist Dark 0.7л 40%
1
Бельгія
В наявності
349 грн
Ром The Colonist White 0.7л 40%
1
Бельгія
В наявності
349 грн
Ром Del Dueno Anejo Reserva 7 YO 0.7л 40%
Домінікан. респ
Очікуємо
849 грн
Ром Del Dueno Gran Reserva 12 YO 0.7л 40%
Домінікан. респ
Очікуємо
899 грн
Ром Pott 0.7л 40%
Німеччина
Немає в наявності

Ром відгуки

Ром The Colonist Dark 0.7л 40%
Спочатку показався досить спиртуозним, потім солодким, більш менш нормально пити після того як подихає
Андрій, 25.05.2024
Ром The Colonist White 0.7л 40%
В чистому вигляді не сильно, в коктейлі з колою самий раз
Maxxx, 25.05.2024
Ром Sailor Jerry Spiced 0.7л 40%
Класний ром, дуже сподобався, легко п'ється, приємний після смак, навіть не хочеться розмішувати з колою
Оля, 24.05.2024
Вам вже виповнилось 18 років?

Ром - це алкогольний напій, який отримують шляхом ферментації та дистиляції меляси або соку цукрової тростини, після чого напій витримують у дубових бочках, походження рому йде до островів Карибського басейну в 17 столітті, де почалися перші експерименти з перегонкою побічних продуктів цукрової тростини. З того часу ром став популярним напоєм у всьому світі, а його виробництво поширилося далеко за межі Карибів.

Процес виробництва рому

  • Підготовка сировини: Ром може проводитися як з меляси, так і зі свіжого соку цукрової тростини. Меласса - це густий, темний побічний продукт, що отримується при виробництві цукру, тоді як сік очерету використовується для виробництва рому "агріколь".
  • Ферментація: Сировина змішується з водою та дріжджами. Дріжджі споживають цукру, перетворюючи їх на алкоголь і вуглекислий газ. Тривалість ферментації може змінюватись від кількох годин до кількох тижнів, залежно від бажаного смакового профілю.
  • Дистиляція: Після ферментації одержана рідина дистилюється. Ром може вироблятися як у колонних, так і потокових (кубових) апаратах, що впливає на характер і складність ароматів кінцевого продукту.
  • Дистилят витримується в бочках, зазвичай з-під бурбона або в нових дубових бочках. Час витримки варіюється від кількох місяців до багатьох років. Цей процес надає рому його характерних кольорів, смаку і аромату.
  • Блендинг та бутилювання: Після витримки різні партії рому можуть змішуватися для досягнення бажаного смаку. Потім ром фільтрується та розливається по пляшках.

Типи рому

  • Білий ром: Коротко витриманий або фільтрований через вугілля для видалення кольору. Має легкий, чистий смак.
  • Золотий ром: Витриманий у бочках, має більш насичений смак і золотистий колір.
  • Темний ром: Довго витриманий, з більш глибоким, насиченим смаком і темним кольором.
  • Спайсед (пряний) ром: Ароматизований різними спеціями та травами.

Регіональні відмінності у виробництві рому

  • Карибський ром: вважається "класикою" серед ромів, кожен острів має свої унікальні методи та традиції. Наприклад, на Ямайці ром: часто буває особливо потужним і ароматним завдяки методу "пот-стилл" (перегонка в котельних апаратах).
  • Латиноамериканський ром: у країнах, таких як Куба та Пуерто-Ріко, роми схильні бути легшими та свіжішими.
  • Австралійський та індійський ром країни поза традиційним ромовим поясом також виробляють цікаві варіанти, які відображають місцеві смаки та уподобання.

Ром відігравав важливу роль в економіці та культурі багатьох Карибських островів і став значним елементом у морській історії, особливо серед піратів та моряків за часів Великих географічних відкриттів. Ром також асоціюється з безліччю традиційних свят та ритуалів, і в наші дні є ключовим інгредієнтом у багатьох коктейлях, таких як Мохіто, Піна Колада та Дайкірі.