Askaneli
Askaneli - це грузинський коньяк, що є одночасно класичним та інноваційним, підкреслює унікальний характер грузинського виноробства, створений сімейною компанією Askaneli Brothers, яка дбайливо зберігає традиції виноробства та коньячного виробництва. Askaneli Brothers була заснована в Грузії і з часом завоювала репутацію одного з найкращих виробників алкогольних напоїв у країні. Виробляється з винограду, вирощеного в найкращих виноградниках, особлива увага приділяється сортам винограду, таким як Ркацителі та Сапераві, які ідеально підходять для створення якісного коньяку. Коньяк Асканелі витримується в дубових бочках, що дозволяє напою набувати складного аромату та глибокого, насиченого кольору. Асортимент включає дистиляти, витримані в дубових бочках до 8 років, пропонуючи різноманітність смаків:
- 3 роки витримки: відрізняється благородним бурштиновим кольором та багатим смаком з домінуванням фруктів та дубових нот, а його аромат поєднує в собі ванільні, фруктові, винні та пряні відтінки.
- 4 роки витримки: постає в яскравому бурштиновому кольорі, запам'ятовується своїми гармонійними нотами родзинок та горіхів, а букет наповнений відтінками ванілі, польових квітів та фруктів.
- 5 років витримки: це класичний коньяк бурштинового кольору із золотистими іскрами, що розкриває смак сухофруктів, мигдалю, меду та аромат стиглого винограду, фруктів та ванілі.
- 6 років витримки: має золотисто-медовий колір, його вишуканий смак сповнений нюансів персика і кандованих фруктів, а багатошаровий аромат включає сухофрукти, ваніль, шоколад і польові квіти.
- 8 років витримки: коньяк із золотаво-мідним відтінком та яскравим смаком, де переважають чорнослив та волоський горіх, а букет складається з ванілі, дуба, абрикосу та стиглих фруктів.
Бренд також представив новинки в серії Askaneli - бленди VS та VSOP у подарунковій упаковці, створені з алкоголю, витриманого від 5 до 19 років.
При дегустації бренді Askaneli рекомендується дотримуватись традиційних правил подачі, щоб повністю розкрити смак напою. Коньяк слід охолоджувати до 18-20 ° C, оскільки його смакові якості залежить від температури. Подавати бажано в сніфтери з широким дном, що дозволить насолодитись його складним відтінком. Ідеально підходить як діжестив і не вимагає додаткових закусок. Якщо вибрано як основний напій для святкового столу, то його смак можна підкреслити, подаючи гриль, дичину, морепродукти або копчену червону рибу, а на десерт - фрукти та темний шоколад.