063 049 00 55
м. Богуслав, вул. Польова 42з 11:00 до 21:00

Грузинський коньяк

Фильтр
Коньяк Askaneli 5 зірок 0.5л 40%
Грузія
В наявності
320 грн
Коньяк Askaneli 3 зірки 0.5л 40%
Грузія
В наявності
289 грн
Бренді Askaneli Reserve Limited Edition 5 зірок у коробці
Грузія
В наявності
339 грн
Вам вже виповнилось 18 років?

Грузинський коньяк - це унікальний алкогольний напій, який займає особливе місце в культурі та історії Грузії, незважаючи на те, що термін "коньяк" традиційно асоціюється з французьким регіоном Коньяк, грузинський коньяк виготовляється за схожими технологіями, але має свої особливості, що відображають місцеві традиції. та умови виробництва. Виробництво коньяку в Грузії почалося у XIX столітті, і з того часу цей напій став символом грузинської гостинності та майстерності. В основу грузинського коньяку лягають сорти винограду, вирощені в різних регіонах країни, що надає напою різноманітності смаків та ароматів. Стандартний процес включає дистиляцію виноградного сусла, подальшу витримку в дубових бочках і ретельний контроль якості.

Відмінні особливості

Грузинський коньяк відрізняється багатим, багатошаровим смаком, в якому переважають тони стиглих фруктів, ягід, іноді з нотками ванілі, шоколаду та дуба завдяки витримці в бочках. Він може бути як сухим, так і солодким, залежно від типу та тривалості витримки.

Види та маркування

Як і французький коньяк, грузинський коньяк класифікується за віком витримки: від VS (Very Special) до XO (Extra Old). Кожна категорія є гарантією певного часу витримки алкоголю в бочках, що безпосередньо впливає на складність ароматів і глибину смаку.

Культурне значення

У Грузії коньяк не просто напій, він є частиною соціальних та святкових подій, символом привітності та чудовим подарунком для гостей. Напій часто подають як діжестив, супроводжуючи довгі бесіди за столом. Грузинський коньяк є частиною багатої культурної традиції Грузії, що відображає унікальні виноробні методи та національну спадщину цієї країни.