Ua Ru
063 198 88 61
м. Богуслав, вул. Польова 42з 11:00 до 21:00

Напівсолодке вино

Фильтр
Вино Piccola Italia червоне напівсолодке 11% 0.75л
Італія
В наличии
199 грн
Вино Bodega Toro Rojo червоне напівсолодке 0.75л 11%
Іспанія
В наличии
169 грн
від 2-х пляшок -10%
Вино Chateau Les Bouhets біле напівсолодке 0.75л 11%
Франція
В наличии
299 грн
Вино Charton Blanc Moelleux біле напівсолодке 0.75л 10%
Франція
В наличии
199 грн
Вино Charton Rouge Moelleux червоне напівсолодке 0.75л 11%
Франція
В наличии
199 грн
Вино Bostavan Бастардо червоне напівсолодке 11-13% 0.75л
Молдова
В наличии
169 грн
Вино Monte Garoa semisweet white біле напівсолодке 10.5% 0.75л
Іспанія
В наличии
169 грн
Вино Monte Garoa Tinto Semisweet червоне напівсолодке 10.5% 0.75л
Іспанія
В наличии
169 грн
Вино Peter Mertes Liebfraumilch Pfalz біле напівсолодке 9.5% 0.75л
Німеччина
В наличии
210 грн
Вино Piccola Italia біле напівсолодке 11% 0.75л
Італія
В наличии
199 грн
Вино Torre Tallada Blanco Semi-Dulce біле напівсолодке 11.5% 0.75л
Іспанія
В наличии
179 грн
Вино Torre Tallada Tinto Semi Dulce червоне напівсолодке 13% 0.75л
Іспанія
В наличии
179 грн

Вам уже виповнилось 18 років?

Напівсолодке вино - вид виноградного вина, яке характеризується помірним вмістом цукру і більш м'яким, більш солодким смаком у порівнянні з сухими винами, таке вино виходить за рахунок зупинки ферментації, поки у вині ще залишається деяка кількість нерозщепленого цукру або шляхом додавання спирту для збереження природні солодощі винограду.

Характеристики напівсолодкого вина

  • Вміст цукру: У напівсолодких винах вміст цукру може коливатися від 12 до 45 грамів на літр, що надає їм характерного солодкуватого смаку, але без зайвої тяжкості або сиропистості, яка буває у десертних вин.
  • Процес виробництва: Ферментація напівсолодкого вина зупиняється, коли ще є значна кількість цукру. Це може бути досягнуто шляхом охолодження вина до температури, коли дріжджові клітини перестають працювати, або додаванням спирту для вбивства дріжджів і зупинки ферментації.
  • Смакові ноти: Напівсолодке вино зазвичай має яскраві фруктові та квіткові ноти. У ньому легко вгадуються аромати стиглих ягід, тропічних фруктів, цитрусових, а також нюанси меду та спецій. Це робить напівсолодке вино відмінним вибором для тих, хто віддає перевагу вину з балансом між насолодою і кислотністю.
  • Типи винограду: Найчастіше для виробництва напівсолодких вин використовують такі сорти винограду, як Рислінг, Гевюрцтрамінер, Шен Блан, Москато та інші ароматні сорти, які підкреслюють фруктовий характер вина.
  • Подача та поєднання зі стравами: Напівсолодке вино чудово поєднується з різноманітною їжею. Воно ідеально підходить до азіатської кухні, гострих страв, легких салатів, морепродуктів, а також до фруктових десертів. Температура подачі такого вина має бути близько 8-12°C, щоб повністю розкрити його аромат та смак.

Напівсолодкі вина виробляються у багатьох виноробних регіонах світу, включаючи Німеччину (особливо регіони, що виробляють Рислінг), Францію (Альзас), США (Каліфорнія), Південну Африку, Австралію та Нову Зеландію.

Напівсолодке вино буде відмінним вибором для тих, хто шукає щось між сухим і солодким вином, пропонуючи вишукане поєднання насолоди, ароматів та освіжаючої кислотності.