063 049 00 55
м. Богуслав, вул. Польова 42з 11:00 до 21:00

Біле сухе вино

Фильтр
Вино Carta Vieja Chardonnay біле сухе 0.75л 13%
Чилі
В наявності
245 грн
Вино Charton Blanc біле сухе 0.75л 11%
Франція
В наявності
179 грн
Вино Juan De Juanes біле сухе 0.75л 12%
Іспанія
В наявності
225 грн
від 2-х пляшок -20%
Вино Robert Charton Blanc de Blancs сухе біле 0.75л 11%
Франція
В наявності
299 грн
Вино Monte Garoa dry white біле сухе 11% 0.75л
Іспанія
В наявності
169 грн
Вино Muddy Boots Sauvignon Blanc біле сухе 12.5% 0.75л
Австралія
В наявності
320 грн
Вино Muddy Boots Shardonnay біле сухе 12.5% 0.75л
Австралія
В наявності
289 грн
Вино Piccola Italia біле сухе 11% 0.75л
Італія
В наявності
179 грн
Вино J.P. Chenet Colombard-Chardonnay біле сухе 9.5-14% 0.75л
Франція
В наявності
299 грн
Вино J.P. Chenet Colombard-Sauvignon біле сухе 9.5-14% 0.75л
Франція
В наявності
299 грн
Вино Purcari Pinot Grigio біле сухе 13% 0,75л
Молдова
В наявності
299 грн
Вино Terre di Verona Pinot Grigio delle Venezie IGT біле сухе 12% 0.75л
Італія
В наявності
270 грн
Вино Terre di Verona Soave DOC біле сухе 12% 0.75л
Італія
В наявності
299 грн
Вино Terre Forti Vino Bianco D’Italia біле сухе 11% 0.75 л
Італія
В наявності
210 грн
Вино Torre Tallada Blanco Joven біле сухе 12% 0.75л
Іспанія
В наявності
179 грн
Вам вже виповнилось 18 років?

Біле сухе вино - це різновид вина, яке виготовляється з білих виноградних сортів без додавання зайвої цукровості в кінцевий продукт, в процесі ферментації цукор, що міститься у винограді, практично повністю перетворюється на алкоголь під дією дріжджів, що робить вино сухим, тобто несолодким на смак . Виробництво білого сухого вина починається із збирання винограду, який проводиться вручну чи механічно. Ключовим моментом є точне визначення часу збирання врожаю, оскільки від цього залежить цукристість та кислотність майбутнього вина. Після збирання виноград подрібнюють і пресують для отримання соку мезги. Відмінною особливістю у виробництві білого вина є відокремлення соку від шкірки винограду відразу після пресування, щоб уникнути пігментації та зберегти світлий колір вина. Потім сік піддається освітленню та фільтрації перед ферментацією. Ферментація білого вина зазвичай відбувається за нижчих температур, ніж у червоного, що допомагає зберегти свіжість та аромат вина.

Білі сухі вина характеризуються світлим кольором, який може змінюватись від майже прозорого до золотистого. Аромат таких вин часто включає ноти цитрусових, зелених фруктів, білих квітів, трав та мінералів. Смак білого сухого вина зазвичай освіжаючий, з яскраво вираженою кислотністю, що робить його чудовим супроводом до різноманітних страв.

Серед найбільш популярних сортів винограду для створення білого сухого вина виділяють Шардоне, Совіньйон Блан, Ріслінг, Піно Гріджо та багато інших. Кожен сорт надає вину свої унікальні відтінки смаку та аромату.

Біле сухе вино подають охолодженим, зазвичай, при температурі від 8 до 12 градусів Цельсія. Воно чудово поєднується з морепродуктами, легкими салатами, білим м'ясом та різними сирами, а також може виступати як аперитив.