Канадський віскі
Канадський віскі - це унікальний і багатогранний алкогольний напій, що відрізняється своїм м'яким смаком і витонченим ароматом, історія канадського віскі сягає корінням на початок 19 століття, коли шотландські та ірландські іммігранти принесли свої традиції та рецепти дистиляції на північноамериканський континент, культурної спадщини країни У цьому напої відображається багатство канадських земель та майстерність його виробників. Канадський віскі найчастіше виготовляється із суміші різних зерен, включаючи жито, ячмінь, пшеницю та кукурудзу. Однак жито традиційно має особливе значення, надаючи канадському віскі його характерний, злегка пряний та фруктовий аромат. На відміну від багатьох інших типів віскі, в Канаді не існує строгих правил щодо мінімального відсоткового вмісту певного зерна в мішку, що дозволяє виробникам експериментувати з різними сумішами та методами виробництва.
Виробництво канадського віскі починається з ферментації подрібнених зерен, які потім зазнають процесу дистиляції. Канадський віскі зазвичай дистилюється до вищої фортеці, ніж американський або шотландський віскі, що робить його більш легким та м'яким на смак. Після дистиляції спирт витримується у дерев'яних бочках, часто з американського чи канадського дуба. Законодавство Канади вимагає, щоб віскі витримувався не менше трьох років, хоча багато виробників віддають перевагу більш тривалому дозріванню для досягнення більш глибоких і насичених смаків.
Канадський віскі має бути виготовлений у Канаді, витриманий у бочках об'ємом не більше 700 літрів протягом не менше трьох років і містити не менше 40% алкоголю за обсягом після розведення для пляшування. Особливість законодавства Канади також у тому, що дозволяє додати невелику кількість інших спиртних напоїв (до 9,09% загального обсягу) та карамельного кольору для коригування смаку та кольору віскі.
Може змінюватись від легких і м'яких до більш багатих та повнотілих варіантів, залежно від суміші зерен та тривалості витримки. Типові смакові ноти включають ваніль, карамель, спеції (особливо корицю та гвоздику), зелені яблука та іноді легкі відтінки диму. Є об'єктом національної гордості та важливим експортним продуктом.