063 049 00 55
м. Богуслав, вул. Польова 42з 11:00 до 21:00

Віскі Jim Beam

Фильтр
Віскі Jim Beam Black 0.7л 43%
США
В наявності
899 грн
Віскі Jim Beam White 0.7л 40%
США
В наявності
699 грн
Лікер Jim Beam Apple 0.5л 32.5%
США
В наявності
469 грн
ЛікерJim Beam Honey 0.7л 32.5%
США
В наявності
699 грн
Лікер Jim Beam Red Stag 0.7л 32.5%
США
В наявності
699 грн
Віскі Jim Beam White 0.7л + 2 склянки Хайбол
США
В наявності
799 грн
Вам вже виповнилось 18 років?

Jim Beam — це знаменитий американський бурбон з історією понад 200 років, що робить його одним із найстаріших виробників віскі в США, заснований Якобом Бімом наприкінці 18 століття в Кентуккі, бренд пережив безліч подій від сухого закону до світових воєн, зберігаючи при цьому вірність традиціям та якості своєї продукції. Відмінна риса Jim Beam полягає в унікальному рецепті та процесі виробництва, що включає подвійну дистиляцію та витримку в нових обвуглених дубових бочках не менше чотирьох років, що надає бурбону його класичний гладкий смак з нотками ванілі, карамелі та дуба, роблячи його популярним вибором як для створення коктейлів, так і для насолоди в чистому вигляді.


З 1795 року, крім періоду сухого закону, виробництвом цього високоякісного віскі займалися сім поколінь нащадків сім'ї Бім. 1943 року марка отримала своє нинішнє ім'я на честь Джеймса Б. Біма, який відродив сімейний бізнес після скасування сухого закону. Спочатку бренд був у руках сім'ї Бім, пізніше його власником став холдинг Fortune Brands, проте у 2014 році права на марку перейшли до компанії Suntory.

Під егідою Jim Beam випускається не тільки класичний бурбон, а й низка інших варіацій віскі та алкогольних напоїв. В околицях Клермонта розташовані дві дистилерії, які займаються виробництвом Jim Beam: основна фабрика з екскурсійним центром, історичними будівлями та виробничими потужностями, а також завод Букера Ное, розташований на певній відстані на південь та оснащений аналогічним обладнанням.

Процес виробництва

  • Інгредієнти: В основі бурбона Джим Бім лежить кукурудзяна основа, доповнена солодовим ячменем та житом для додавання пряних ноток. Кукурудза є ключовим джерелом цукру. Суміш інгредієнтів ретельно вариться і перемішується за різних температур, а ферменти ячменю перетворюють крохмаль на цукор, формуючи солодку основу для подальшого виробництва напою.
  • Дистиляція: Бурбон проходить процес дистиляції у високій колоні з мідними вставками, що дозволяє видаляти небажані компоненти. Спиртовий склад після перегонки має міцність близько 67,5%, що нижче загальноприйнятого максимуму 80%, забезпечуючи збереження автентичного смаку та аромату сусла.
  • Витримка: У 2015 році загальна кількість бочок віскі Jim Beam на складі досягла приблизно 1,9 мільйона. Завдяки зберіганню в багатоповерхових складах бурбон на різних рівнях піддається різним температурним умовам, що сприяє проникненню ванільних та карамельних відтінків у напій без додавання цукру. За американськими законами мінімальний термін витримки бурбону становить два роки, але Jim Beam наполягає не менше чотирьох років, що робить його смак ще більш насиченим та глибоким.

Сьогодні Jim Beam є світовим лідером серед бурбонів та символізує американську спадщину та майстерність, продовжуючи залучати як поціновувачів віскі, так і нових шанувальників цього благородного напою.