063 049 00 55
м. Богуслав, вул. Польова 42з 11:00 до 21:00

Сухе вино

Фильтр
Вино Carta Vieja Cabernet Sauvignon червоне сухе 0.75л 13%
Чилі
В наявності
245 грн
Вино Carta Vieja Carmenere червоне сухе 0.75л 13%
Чилі
В наявності
245 грн
Вино Carta Vieja Chardonnay біле сухе 0.75л 13%
Чилі
В наявності
245 грн
Вино Charton Blanc біле сухе 0.75л 11%
Франція
В наявності
179 грн
Вино Charton Rouge червоне сухе 0.75л 11%
Франція
В наявності
179 грн
Вино Robert Charton Rouge червоне сухе 0.75л 13%
Франція
В наявності
299 грн
Вино Bostavan DOR Cabernet Sauvignon червоне сухе 13.5% 0.75л
Молдова
В наявності
165 грн
Вино Bostavan DOR Rara Neagra & Cabernet Sauvignon червоне сухе 13.5% 0.75л
Молдова
В наявності
165 грн
Вино Bostavan DOR Сапераві червоне сухе 13% 0.75л
Молдова
В наявності
165 грн
Вино Gran Castillo Friends Tempranillo червоне сухе 12.5% 0.75 л
Іспанія
В наявності
270 грн
Вино Juan De Juanes біле сухе 0.75л 12%
Іспанія
В наявності
225 грн
від 2-х пляшок -20%
Вино Juan De Juanes червоне сухе 13.5% 0.75л
Іспанія
В наявності
225 грн
від 2-х пляшок -20%
Вино Juan De Juanes рожеве сухе 12% 0.75л
Іспанія
В наявності
225 грн
від 2-х пляшок -20%
Вино Robert Charton Blanc de Blancs сухе біле 0.75л 11%
Франція
В наявності
299 грн
Вино Monte Garoa dry white біле сухе 11% 0.75л
Іспанія
В наявності
169 грн
Вино Monte Garoa dry red червоне сухе 11% 0.75л
Іспанія
В наявності
169 грн
Вино Muddy Boots Sauvignon Blanc біле сухе 12.5% 0.75л
Австралія
В наявності
320 грн
Вино Muddy Boots Shardonnay біле сухе 12.5% 0.75л
Австралія
В наявності
289 грн
Вам вже виповнилось 18 років?

Сухе вино - це тип виноградного вина в якому міститься мінімальна кількість залишкового цукру після завершення процесу ферментації, на відміну від напівсолодких і солодких вин, сухі вина характеризуються відсутністю явно вираженої насолоди і можуть змінюватись від легких і освіжаючих до повнотілих і складних в ароматі та смаку.

Характеристики сухого вина:

  • Залишковий цукор: Ключовий фактор, що визначає сухість вина, його вміст залишкового цукру. У сухих винах цей показник не перевищує 1-2 грами на літр, хоча за деякими стандартами допускається до 4 грамів на літр. Для порівняння, у солодких винах цукор може досягати понад 50 грамів на літр.
  • Процес ферментації: процес, у якому дріжджі перетворять цукру на винограді на алкоголь і вуглекислий газ. У сухих винах ферментація триває до тих пір, поки майже весь цукор не буде перетворено, внаслідок чого вино виходить із мінімальною насолодою.
  • Смакові якості: Завдяки низькому вмісту цукру, у сухих винах краще виявляються кислотність, таніни (у червоних винах) та ароматичний профіль. Це дозволяє оцінити нюанси смаку та аромату, які у солодких винах можуть бути перебиті насолодою.
  • Типи сухих вин: Сухі вина бувають як білі, і червоні, і навіть рожеві. Наприклад, класичні сухі білі вина включають Шардоне, Совіньйон Блан і Ріслінг (коли робиться в сухому стилі), а серед сухих червоних - Каберне Совіньйон, Піно Нуар і Мерло.
  • Поєднання з їжею: Сухі вина чудово поєднуються з широким спектром страв. Білі сухі вина часто подають із морепродуктами, легкими салатами або птахом, тоді як червоні сухі вина чудово доповнюють червоне м'ясо, сири та важкі соуси. Сухі рожеві вина ідеальні для пікніків та легких закусок.

При виборі сухого вина важливо звертати увагу на його виробника, регіон росту винограду та вінтаж (рік урожаю). Ці фактори можуть сильно впливати на аромат та смак вина.

Приклади сухих вин із різних регіонів:

  • Франція: Шаблі (біле сухе вино з Шардоне), Бордо (червоні сухі вина, часто суміші Каберне Совіньйон та Мерло).
  • Італія: Кьянті (сухе червоне вино з Тоскани, виготовляється з сорту винограду Санджовезе), Піно Гріджіо (популярне сухе біле вино).
  • Іспанія: Темпранільйо (червоне сухе вино, основа вин Ріохі), Альбаріньо (сухе біле вино з Галісії).
  • Австралія: Шираз (червоне сухе вино з багатим смаком та ароматом), Рислінг (сухий стиль із південних регіонів).

Оцінюючи сухе вино, цінителі звертають увагу на його яскравість, глибину смаку та аромату, які роблять кожен ковток незабутнім.